Όλοι αναζητούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσουν το αδυνάτισμα εδώ ή αρχίσουν μια προσεγμένη διατροφή, σε συνδυασμό με την γυμναστική. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν κάτι το εξεζητημένο, ωστόσο τα πιο απλά πράγματα είναι και αυτά, που αν εφαρμοστούν φέρνουν και τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το λίπος δίνει μια άλλη γεύση στο φαγητό, ωστόσο θα πρέπει αυτό να είναι καθαρό και να μην προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό. Καλύτερα θα ήταν να προτιμώνται τροφές με μονοκόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ελαιόλαδο. Όσον αφορά ένα από τα βασικά συστατικά της διατροφής, τους υδατάνθρακες, καλύτερη επιλογή είναι οι σύμπλοκοι, οι οποίοι περιέχονται στα τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια.

Ο περιορισμός των τροφών με υψηλά λιπαρά είναι σημαντικός, αφού ένα γραμμάριο λίπους περιέχει διπλάσιο ποσοστό θερμίδων από ένα γραμμάριο υδατάνθρακα ή πρωτεΐνης. Η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό παίζει σπουδαίο ρόλο, αφού τον καθαρίζει και βοηθάει στη σωστή λειτουργία των οργάνων.

Τροφές πλούσιες σε κάλιο όπως σπανάκι, τομάτα, ακτινίδιο, μπανάνα, αχλάδι και μαρούλι βοηθούν στην ούρηση, αφού το κάλιο έχει διουρητική δράση. Η αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών και η προτίμηση σε νερό, τσάι και φυσικούς χυμούς, μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό ισορροπία και την αίσθηση του κορεσμού, ενώ αποφεύγεται και η κατανάλωση ζάχαρης.

Οι μερίδες κάθε γεύματος δε θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλες, αφού ο οργανισμός συνηθίζει εύκολα στις υπερβολές χωρίς να υπάρχει το αίσθημα του κορεσμού.