Πρόκειται για δύο έννοιες που φέρνουν αυτόματα στο μυαλό μια κατάσταση ενός αγαπημένου ζευγαριού, το οποίο θέλει να στηρίξει τη σχέση του σε σταθερές βάσεις. Αποτελούν όμως μυστικό και για ένα σωστό αδυνάτισμα δες εδώ.

Μια δίαιτα δεν αρχίζει ποτέ για να μείνει στη μέση και καλό θα ήταν πάντοτε να ολοκληρώνονται τέτοιου είδους προσπάθειες. Το να δεσμευτεί κάποιος απέναντι στο σώμα του και τον εαυτό του είναι πολύ σημαντικό. Αρκεί απλά να κατανοήσει πως το σώμα είναι στην ουσία ένα όχημα που κουβαλάει την ψυχή και θα πρέπει να μένει καλοδιατηρημένο.

Αν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε να νιώσουμε το ίδιο αίσθημα και για το σώμα μας και να μην κάνουμε κάποια δίαιτα αποκλειστικά λόγω εμφάνισης, αλλά να αποσκοπούμε στη βελτιωμένη ποιότητα ζωής και την καλυτέρευση της υγεία μας.

Μια δίαιτα δεν πρέπει ποτέ να γίνεται για να ικανοποιηθούν επιθυμίες άλλων, αλλά μόνο για το καλό του εαυτού μας. Έτσι, το κίνητρο θα είναι μεγάλο και δεν θα λυγίσει κάποιος εύκολα, αν παρουσιαστούν δυσκολίες ή κάποιες μικρές επιπλοκές. Η δέσμευση λοιπόν, αφορά εμάς και όχι τους άλλους.

Το να θέσει κάποιος ένα ρεαλιστικό στόχο και να μην προσπαθεί να κάνει πάντα το κάτι παραπάνω είναι μια σοφή πρακτική σε όλες τις εκφάνσεις του βίου μας. Οι «μαγικές» δίαιτες συνήθως αποτυγχάνουν και η απογοήτευση δεν μας επιτρέπει να έχουμε κουράγιο για μια νέα προσπάθεια.