Αρκετοί είναι αυτοί που στις μέρες μας δέχονται να υποβληθούν σε ένα τεστ διατροφικής δυσανεξίας, πριν ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για αδυνάτισμα ή να καταφύγουν σε αδυνατιστικά προϊόντα, τα οποία θα τα βρεις όλα εδώ. Ο κύριος λόγος που αποφασίζουν κάτι τέτοιο, είναι γιατί θέλουν να κόψουν τις διατροφικές συνήθειες που αποδεδειγμένα κάνουν κακό στον οργανισμό τους και φυσικά επιθυμούν η απώλεια βάρους να γίνει με αργό, ομαλό και ασφαλή τρόπο.

Αυτός που τηρεί τους κανόνες μετά από ένα τεστ διατροφικής δυσανεξίας, δεν πρέπει να τρώει καθόλου από τις απαγορευμένες τροφές. Αντίθετα, από τις επιτρεπόμενες τροφές μπορεί να φάει όση ποσότητα χρειάζεται για να καλύψει την πείνα του. Έτσι όσοι τηρούν το τεστ δυσανεξίας, δεν χρειάζεται να φτάσουν στο σημείο να πεινάσουν, προκειμένου να δουν ορατά αποτελέσματα.

Εδώ χρειάζεται να επισημανθεί πως ο κύριος νόμος της σωστής τήρησης του τεστ δυσανεξίας είναι το «δεν ξέρεις, δεν τρως». Γιατί ναι μεν μετά από το τεστ γνωρίζεις ποιες τροφές απαγορεύονται, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζεις που μπορεί να κρύβονται κάποιες από αυτές τις τροφές. Επιπλέον, θα πρέπει να μην περιμένεις άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα στο αδυνάτισμα. Η διαδικασία είναι αργή και ασφαλής για τον ανθρώπινο οργανισμό, με στόχο η απώλεια βάρους να είναι όλη εστιασμένη στο περιττό λίπος και να μην επηρεάζει την μυϊκή μάζα.

Κύριος στόχος αυτής της μεθόδου είναι η αύξηση του μεταβολισμού. Η συνολική υγεία βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό, ενώ τα χαμένα κιλά δεν επιστρέφουν. Μετά το αδυνάτισμα, το τεστ δυσανεξίας τηρείται έξι μέρες την εβδομάδα και μια φορά μπορείτε να τρώτε ελεύθερα.